Avatar 2.0: Ögon på med Micoy s 360-graders 3D-Projection-Teknologi

0
33

Av

Michael A. Prospero, LAPTOP Recensioner Redaktör
|
September 20, 2010 03:51 pm

  • MER

Nära ingången av GPU-Konferensen är ett udda utseende uppblåsbara halvklotet–vid första anblicken trodde jag att Nvidia hade väckts i en Moon studsa för sin konferens–men det finns en ny teknik som gör att du projicerar 3D-bilder i full 360-graders miljö.

“Det är det närmaste i verkligheten till holodeck”, säger Don Pierce, vd och grundare av Micoy.

Dagens 3D-teknik varit och sett på bio-tror Avatar–är baserad på projicera en bild på en platt skärm. Därför finns en enda inriktning punkt (som när du sy ihop en massa bilder för att skapa en panoramabild) och som ett resultat, 3D-drar ögat till skärmen, medan objekt gör pop ut, med hela filmen framför skärmen orsakar huvudvärk.

Däremot Micoy 3D-rendering-teknik är baserad på en böjd skärm med oändliga kontaktpunkter, så när du sitter i teater, bilder att “fylla” utrymme mellan dig och skärmen, vilket skapar en mer verklighetstrogen 3D-upplevelse. Som Nvidia och ATI: s 3D-teknik, Micoy använder active shutter-glasögon som flimrar på 120 Hz, och kostar ca $50 per par.

Pierce, en Hollywood-veteran som har arbetat på dator animering i filmer som “All Dogs Go to Heaven” och “Masken” har varit att utveckla denna teknik för de senaste 10 åren. När han började, han föreställde sig den teknik som skulle användas huvudsakligen i planetariet, men krympande offentliga budgetar och framsteg inom teknik har skiftat fokus, så att säga.

Mer kraftfulla grafik-processorer har gjort det möjligt för honom att använda mindre system, som 18-fots bubbla på GPU-konferensen, och kan nu göra 3D-rendering i realtid, så att teknologin kunde användas med en Xbox 360 för att spela Halo, till exempel. För Pierce, som innebär billigare implementationer, så att han kan sälja 3D-design centers till bilindustrin eller simulering för att bekämpa de väpnade styrkorna, och så småningom, enskilda konsumenter.

Sitter i bubblan, titta på 3D-video tog lite tid att vänja sig, men jag var imponerad av hur bilder fylls utrymmet och flöt runt mig mycket mer än vad jag har varit och sett på bio. Det var verkligen en mer verklighetstrogen upplevelse än vad jag har sett tidigare, och lovar en intressant framtid för 3D-förutsatt att vi börjar leva i geodetiska kupoler.

Här är vad det ser ut inuti bubblan. Ber om ursäkt i förväg: Det var mörka till att börja med, och när jag satte glasögon framför kameran, det blev ännu mörkare.