Avatar 2.0: Ogen met Micoy de 360-graden-3D Projectie-Technologie

0
44

Door

Michael A. Prospero, LAPTOP Reviews Editor
|
20 September 2010, 03:51 pm

  • MEER

In de buurt van de ingang van de GPU Conferentie is een vreemd uitziende opblaasbare halfrond–op het eerste gezicht, ik dacht dat Nvidia had gebracht in een Maan stuiteren voor de conferentie, maar het herbergt een nieuwe technologie waarmee je het project van 3D-beelden in een volledig 360-graden-omgeving.

“Het is het dichtst bij wat in werkelijkheid op het holodek,” zegt Don Pierce, de voorzitter en oprichter van Micoy.

De huidige 3D-technologie zien in de theaters–denk dat Avatar–is gebaseerd op het projecteren van een beeld van een flatscreen-tv. Dus, er is een één scherpstelpunt (zoals wanneer u een steek samen een heleboel foto ‘ s te maken van een panoramisch beeld) en als gevolg daarvan, de 3D trekt je oog naar het scherm, terwijl objecten uit pop, dat de hele film in de voorkant van het scherm veroorzaakt hoofdpijn.

Door contrast, Micoy 3D-rendering-technologie is gebaseerd op een gebogen scherm met oneindige focal points, dus als je je in het theater, afbeeldingen “vullen” van de ruimte tussen u en het scherm, het creëren van een meer meeslepende 3D-ervaring. Zoals Nvidia en ATI ‘ s 3D-technologie, Micoy maakt gebruik van active-shutter-bril die flikkeren op 120 Hz, en kost ongeveer $50 per paar.

Pierce, een Hollywood-veteraan die heeft gewerkt op de computer-animatie films, waaronder “Alle Honden Gaan naar de Hemel” en “Het Masker” is de ontwikkeling van deze technologie voor de afgelopen 10 jaar. Toen hij begon, hij zag de technologie zou worden voornamelijk gebruikt in planetaria, maar het krimpen van overheidsbudgetten en de ontwikkelingen in de technologieën verschoof zijn focus, om zo te spreken.

Meer krachtige grafische processors hebben ingeschakeld om hem te gebruiken kleinere systemen, zoals de 18-voet zeepbel op de GPU-conferentie, en nu 3D-rendering in real-time, dus de technologie kan worden gebruikt met een Xbox 360 te spelen Halo, bijvoorbeeld. Voor Pierce, dat betekent minder dure implementaties, dus hij kan verkopen, 3D-design centers aan de auto-industrie of combat-simulatie voor de strijdkrachten, en uiteindelijk, de individuele consument.

Zittend in de bubble, het kijken naar de 3D-video duurde een beetje wennen, maar ik was onder de indruk van de manier waarop beelden vulde de ruimte en stroomde rond mij veel meer dan wat ik heb gezien in de bioscoop. Het was zeker een meer meeslepende ervaring dan wat ik gezien heb in het verleden, en auguren een interessante toekomst voor 3D–op voorwaarde dat we gaan leven in geodetische koepels.

Hier is hoe het eruit ziet in de luchtbel. Excuses vooraf: Het was donker om te beginnen met, en toen ik zet de glazen in de voorkant van de camera, het werd nog donkerder.