Video Hands-on: Toshiba Satellite L635 Barn ” PC Har Wipeable Tangentbord, Förälder-Programvara, Magra Specifikationer

0
27

Av

K. T. Bradford
|
September 23, 2010 10:00 am

  • MER

Vi har sett netbooks designad för barn innan, men Toshiba tror att även den yngre publiken vill ha en full-size skärm och tangentbord. Toshiba Satellite L635 Kids’ PC är bolagets första barn-centrerad bärbar dator och kommer att bli tillgängliga på 26 September från Bästa Köp för $499. De två företagen samarbetade för att skapa en billig, men ändå full-funktionen bärbar dator för barn i åldern 5 till 10 år. Uppdraget: att hålla barnen säkra när de surfar–och hålla den bärbara datorn själv från att bli alltför smutsiga.

Medan specifikationer är inte den bästa du kommer att hitta för pengar, Toshiba hoppas att föräldrar kommer att hitta verkligt värde i kombinationserbjudanden funktioner som en wipeable tangentbord, barn-vänliga webbläsare, och föräldrakontroll programvara i ett ungdomligt utseende (men inte hård) paket. Kolla in vårt intryck av denna maskin och en full video nedan.I stället för att välja en 10-tums skärm som Dells Nickelodeon netbook, Toshiba gick med en 13,3-tums skärm för Barnen, PC, vilket är bra eftersom ungdomar kan växa in i denna maskin mer. Dessutom får du en optisk enhet. På utsidan, några estetiska och design blomstrar ange den bärbara målgrupp. Den gröna detaljer på knappar, musknapparna och kanter ser kul utan att vara over the top.

Även om Barnen ” PC-tangentbord är inte spillsäker, det har en gummi överlägg som håller smulor från att släppa in i sprickor och gör det lätt wipeable med en våt trasa. Den texturerade chassit har en fin känsla, undviker fingeravtryck, och är dessutom lätt att rengöra. Det finns dock inga förstärkta hörn eller andra robusta funktioner, vilket man kan förvänta sig för priset.

På mjukvarusidan, Toshiba buntar Barnen ” – PC med en svit av program som kommer att både engagera och utbilda, samtidigt som man minskar föräldrarnas oro. Det är NetNanny, KidZui webbläsare, Lego Batman spel, och CinemaNow för film-och TV-nedladdningar. Toshiba pre-massor Toy Story 2 och Prinsessan och Grodan för att få barnen börjat bygga en mediaspelare, men du måste registrera dig för ett konto och ange ditt kreditkort info att få tillgång till titlarna.

För specifikationer, Kids’ PC erbjuder något mer makt än en netbook, en 900-MHz Intel Celeron-processor, 2GB RAM-minne inuti, och en 250 gb hårddisk. Det är inte dåligt, men just nu kan du få en 15,6-tums Toshiba Satellite från Best Buy som har samma specifikationer för $150 mindre. (Tänk dock på att 15-tums bärbara datorer är i allmänhet billigare än 13-tums och kära.) Best Buy säljer den 13,3-tums T235 med en snabbare 1.2 GHz Pentium-processor, 4GB RAM-minne och 320 GB hårddisk för $80 mer än Barnen’ PC. Som notebook blir över 6 timmars batteritid, jämfört med bara 1,5 till 2 timmar för Barnen’ PC.

Vad barnens PC verkligen löften är inte prestandan, men frid i sinnet. Även föräldrar som inte är så tekniskt kunniga, kan du enkelt skapa ett semi-skyddad miljö som bygger på åldersgrupper. Första installationen bör ta bara 30 till 45 minuter, då föräldrar kan känna sig trygga med att lämna över datorn till både äldre och yngre barn. NetNanny erbjuder flera nivåer av innehåll-filter, ger föräldrar möjlighet att övervaka kontaktlistor för chatt-program, och genererar rapporter på vilka webbplatser barnen besöker. Kidzui erbjuds en muromgärdad trädgård strategi för att surfa, hålla barnen borta från webbplatser som inte är säkra. Curator innehållet på webbsidorna inkluderar spel, barn-centrerad platser, och utbildning-fokus på innehållet, men vi märkte annonser.

Har bekvämligheten av att ha alla dessa funktioner förinstallerade på en bärbar dator gör det värt $499 för föräldrar ont om tid? Kolla in galleriet och hands-on-video nedan och håll ögonen öppna för en fullständig översyn.

[flq:7fc241c2a5c346629416b526936f5182]