Avatar 2.0: Øjne på med Micoy 360-graders 3D-Projektion Teknologi

0
36

Ved

Michael A. Prospero, værdiboks til BÆRBAR Anmeldelser Redaktør
|
September 20, 2010 at 03:51 pm

  • MERE

Nær indgangen til GPU-Konferencen er en mærkeligt udseende oppustelige halvkugle–ved første øjekast troede jeg, at Nvidia havde bragt i en Moon bounce til sin konference–men det huser en ny teknologi, der lader dig projekt 3D-billeder i fuld 360-graders miljø.

“Det er det tætteste, i virkeligheden til holodeck”, siger Don Pierce, præsident og grundlægger af Micoy.

Nuværende 3D-teknologi ses i biograferne–tænk Avatar– er baseret på projicering af et billede til et fladskærms tv. Derfor er der en enkelt fokuspunkt (ligesom når du sy sammen en masse billeder til at oprette et panorama-billede), og som et resultat, 3D trækker øjet ind i skærmen, mens de genstande, der dukker ud, under hele filmen foran skærmen forårsager hovedpine.

Derimod Micoy 3D-rendering-teknologi er baseret på en buet skærm med en uendelig række centrale punkter, så når du sidder i teater, billeder “fylde” rummet mellem dig og skærmen, hvilket skaber en mere fordybende 3D-oplevelse. Som Nvidia og ATI ‘ s 3D-teknologi, Micoy anvender aktive-lukkerhastighed briller, der flimrer på 120 Hz, og koste omkring $50 per par.

Pierce, en Hollywood-veteran, der har arbejdet på computer animation, film, bl.a. “All Dogs Go to Heaven” og “The Mask”, har været at udvikle denne teknologi for de seneste 10 år. Da han første gang, han forestillede sig, at teknologien vil blive brugt primært i planetariet, men faldende offentlige budgetter og fremskridt i teknologier har ændret sit fokus, så at sige.

Mere kraftfuld grafik-processorer har aktiveret ham til at bruge mindre systemer, som den 18-fods boble på GPU konference, og kan nu gøre 3D-rendering i real-time, så teknologien kunne bruges sammen med en Xbox 360 at spille Halo, for eksempel. For Pierce, der betyder billigere implementeringer, så han kan sælge 3D-design centre til bilindustrien eller bekæmpe simulation til de væbnede styrker, og i sidste ende den enkelte forbruger.

Sidder i boblen, kan du se 3D-video tog lidt tilvænning, men jeg var imponeret over den måde, af billeder der fyldte rummet og flød rundt for mig meget mere end hvad jeg har set i biograferne. Det var i hvert fald en mere intens oplevelse end hvad jeg har set tidligere, og lover en interessant fremtid for 3D–forudsat at vi begynder at leve i geodætiske kupler.

Her er, hvad det ser ud inde i boblen. Undskyld på forhånd: Det var for mørkt til at begynde med, og når jeg sætter brillerne på forsiden af kameraet, det blev endnu mørkere.