10 Sätt att Göra en Anteckningsbok Ser Billiga

0
35

Av

Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef

|
September 23, 2010 02:41 pm

  • MER

Varje år vid datorn, vi testar hundratals olika bärbara datorer. Det är hundratals av tangentbord att skriva på, pekplattor till stroke, knappar att trycka på, och webbkameror för att glo på. Efter att ha spelat med så många olika system genom åren, jag har fått en god känsla för vad som gör en anteckningsbok känner mig som en premium produkt och vad som bör ge en köpare paus.

Många bärbara datorer med dessa frågor är fortfarande bra produkter, och jag ska även rekommendera några av dem. Men jag är förfärad över att för att spara några slantar många tillverkare väljer att klippa hörnen på din bekostnad. Här är några av de mest flagranta brott.

1. Böjning Tangentbord

När du skriver, du behöver en rock-solid yta under fingrarna, så att inget skrik bargain bin som ett tangentbord som spännen under kraften av dina tangenttryckningar. Det verkliga problemet här är att tillverkaren inte bry sig om att sätta en stark platta under tangenterna.

Om den bärbara kostar $400 eller $4,000 det finns helt enkelt ingen ursäkt för detta. Jag bryr mig inte om du behöver hälla cement i chassit under tillverkning, bara hålla mitt tangentbord från böjning.

2. Usel Byggkvalitet

Mjuka eller löst lock handfat bärbara datorer. Om du köper en business notebook bör du inte förvänta dig mycket i vägen för hållbarhet. Du har fortfarande andra gissa ett system vars lock trycker och gör veckar ljud när du plockar upp det. Hur är den bärbara datorn kommer att hålla upp över tid om du märker att denna typ av fel färskt från box?

Bärbara beslutsfattare behöver anställa Inspektör #12 att göra kvalitetskontroll i fabrik.3. Springless Minneskort Läsare

Även världens billigaste digitala kameror har SD-kortplatser med våren lås som gör att korten så att den snäpper i ordentligt. Men senaste tiden har vi märkt några dyra bärbara datorer med minne läsare som inte har någon utstötning våren, och hålla den kort hängande ut ur chassit. En leverantör var ärlig nog att berätta för oss att spara pengar genom att utelämna fjädermekanism. Lame!

4. Faux Material Metall

Hur mycket kan det kosta att köpa riktiga aluminium för ditt chassi? De använder saker i folie för Guds skull! Men, vi har setts ett antal bärbara datorer med borstad plast eller faux kromdetaljer. Riktig metall gör ett uttalande, men metallic-färgad plast gör ett ännu starkare uttryck: att du försöker lura dina kunder.

5. Undermåliga Webbkameror

Dessa dagar, webbkameror är standard (eller ska jag säga undermåliga) på varje dator. Så många leverantörer slarva genom att inkludera endast 0,3-megapixel-sensorer eller de som inte kan hantera lysrör. Varför ens bry sig kombinationserbjudanden en kamera när de andra Skype ringer knappt kan göra mitt ansikte när jag sitter i direkt ljus? Är tillverkare att räkna på mig att inte märka eller bara göra en kommentar om mitt utseende?

6. Tomt Utrymme Mellan Bas och Locket

Med hjälp av en bärbar dator borde vara en uppslukande upplevelse, men hur länge kan du hålla dig engagerad om du fortsätter att se dina egna knän genom ett hål i chassit? När de öppnas, många bärbara datorer har en störande utrymmet mellan ramen och bas. På vissa netbooks, utrymmet mellan locket och däck är tillräckligt stor för att driva en penna eller ett barns finger igenom. Vad detta tomma utrymme som säger till mig är att tillverkaren antingen 1) har försökt att spara på plast med hjälp av luft eller 2) inte kan bli brytt sig om att skapa en ordentlig gångjärn. Hursomhelst, det är det ultimata märket av slarv.

7. Pop-Up Crapware Annonser

Som fattigdom, brottslighet, krig, skatter, crapware kommer förmodligen alltid att vara med oss. Det är alldeles för lönsamt för leverantörer och förspänning prövningar av antivirusprogram, spel och andra saker på din bärbara dator. Men de flesta av tiden, du kan välja att ignorera saker du inte vill ha genom att trycka på Påminn Mig Senare knappen eller helt enkelt inte att starta det. Andra gånger, men du har en bit av en testversion som inte tar nej för ett svar.

Värsta exemplet är Carbonite Backup (bilden till höger), som använder en bestående reklam som dyker upp i nedre högra hörnet av skärmen en gång i några timmar tills du antingen köpa eller avinstallera det.

8. Ingen Multi-touch-Gester Stöd

En av de små men användbara framsteg inom bärbar teknik under de senaste två åren har stöd för multitouch-gester som att nypa till zoom på pekplattan. När jag tittar på en webbsida och vill zooma ut för att se mer text, jag bara delar mina fingrar på styrplattan, och när jag vill zooma in för att se finare detaljer jag flytta fingrarna närmare varandra. Idag, nästan varje bärbara dator stöder dessa gester, så de som verkligen inte sticka ut som en öm tumme. Hur mycket mer skulle det kosta tillverkaren att köpa en multitouch-kan-pad?

9. Glasartad Ramar på Blanka Skärmar

Vi pratar om att bygga en bärbar dator, inte att driva en restaurang som har att sätta speglar på väggen för att få det att se ut som att det är dubbelt så många platser. När tillverkare go crazy med blank plast genom att sätta den på skärmen bezel, plockar upp fingeravtryck, sparkar tillbaka reflektioner, och i allmänhet ger en air av chintziness till din produkt. Gå matte, gå metall, eller gå hem.

10. Wallwarts Istället för AC-Adaptrar

Ingen gillar att bära omkring på en enorm makt tegel, men det är något som verkar otroligt billigt om en lätt men tjock fyllig AC-adapter som ser ut som det ska vara att driva en hårfön snarare än min dator. Inte bara göra dessa kort ser billiga, men de har också större svårigheter att passa in i de trånga grenuttag.

Så hur kan leverantörer gör sina bärbara datorer ser dyra? Gör motsatsen till allt jag sagt här och fokusera på lite saker, snarare än att försöka spara några ören hit eller dit på användarens bekostnad.

Online redaktionschef Avram Piltch övervakar produktion och infrastruktur för LAPTOP: s webbplats. Med ett rykte som personalen är största tönten, han har också hjälpt till att utveckla ett antal BÄRBARA datorns egna tester, inklusive Batteri för BÄRBAR dator-Test. Fånga Nörd och Geek – kolumnen här varannan vecka eller följa Avram på twitter.

Författare Bio

Avram Piltch

Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef
Den officiella Nördar Geek, som hans krönika varje vecka är titeln, Avram Piltch har guidade redaktionella och produktion av Laptopmag.com sedan 2007. Med sin tekniska kunskap och passion för att testa, Avram programmerad flera av LAPTOP ‘ s real-world riktmärken, inklusive BÄRBARA dator Batteri Test. Han har en magisterexamen i engelska från NYU.
Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef