Intels Nästa Processorer: Allt Vi Vet Om Whisky Sjön och Amber Sjön

0
37

Av

Phillip Tracy
|
9 augusti 2018 03:34 pm

  • MER

Tick, tock, tock, tock, tock …

Intel är att hålla oss sysselsatta med två new 8: e Generationen av Processorer som väntar för ett 10-nanometer chip fortsätter. Heter Whiskey Sjön och Amber Sjön, dessa 14-nanometer marker förväntas att släppas i slutet av 2018. De lovar att ta ytterligare effektivitet och makt förbättringar utöver de som erbjuds av Intels Kaby Sjön och Kaffe Sjön Processorer.

aHR0cDovL3d3dy5sYXB0b3BtYWcuY29tL2ltYWdlcy93cC9wdXJjaC1hcGkvaW5jb250ZW50LzIwMTcvMDgvOHRoLUdlbi1JbnRlbC1Db3JlLVVfTEVBRC5qcGc=

Intel har varit tight-lipped om dessa mystiska komponenter, men ryktesspridning har varit spottar för att avgöra hur stor kliv i prestanda nästa gröda av bärbara datorer kommer att erbjuda. Här är vad vi vet om Intels kommande Whisky Sjön och Amber Sjön microarchitectures.

Prestanda uppgraderingar: Ett stort lyft, men inga mirakel

Whisky Sjön och Amber Sjön kommer att ersätta Kaby Sjön R och Eller Sjön som de senaste 14-nm mikroarkitektur. Som med varje uppgradering, Processorer väntas ge en skjuts i prestanda jämfört med sin föregångare.

Enligt Intel, den nya komponenter kommer att erbjuda en tvåsiffrig design av och komma med integrerat Wi-Fi. Det kanske låter spännande, men alla rykten tyder på att de kommer att ha samma konfiguration som Kaby Sjön R, så håll inte andan för en prestanda genombrott.

Whisky Sjön

Whisky Sjön Processorer kommer att baseras på 14nm++ processen, enligt bilder som postas till Twitter genom Thailand-baserade leaker Tum Apisak. Den första 14nm Processorer levereras under 2014, och Intel har sedan dess gjort flera förbättringar av tillverkningsprocessen (varje + står för en förbättring). Den länge emotsedda krympa från 14nm att 10mn är fortfarande i produktion helvetet medan ännu en mikroarkitektur är släppt med förbättrad klockfrekvenser.

Intel Core i7 upplagan av Whisky Sjön, ryktas vara i7-8565U, enligt uppgift har fyra kärnor och åtta trådar, matchande Kaby Sjön R Core i7-8550U. Den 15-watts Core i7-8565U förväntas ha en bas klockfrekvens på 1,8 GHz och en max turbo frequency 4,5 GHz. Det är ett betydande steg upp från i7-8550U, som har en bas hastighet på 1,8 GHz och en max turbo frequency 4 GHz.

Enligt läckor, U-Serien i5 CPU, förmodligen uppkallad i5-8265U, kommer att erbjuda ett liknande språng i prestanda. En bild som påstås ha fastnat från en Intel-sidan visar en annan 500 MHz hoppa i max turbo hastighet till 3,9 GHz, upp från i5-8350U s 3.2 GHz. De fyra kärnor, åtta-tråd-processor kommer att börja på 1.6 GHz, om ryktena stämmer.

En annan förbättring till den nya i5 och i7-processorer är en rapporterats öka i CPU-cache på 6 MB till 8 MB. Cache är ett område med snabbt minne som ligger på den processor som lagrar data från som ofta används minne.

Tech webbplatsen Wccftech rapporterade om en notering av Kinesiska elektronikjätten Haier som visas för att bekräfta specifikationer av U-Serien i5 och i7 Processorer. Intel i5-8265U och i7-8565U visas på en produktsida för sin kommande Bo Yue bärbara datorer. Enligt de läckta specifikationer, Core i5 har fyra kärnor, åtta trådar och 3,9 GHz max turbo frequency, medan Core i7 också har fyra kärnor och åtta trådar men maxes ut på 4.5 GHz.

Ett ryktas dual-core Core i3-8145U CPU kommer att ha fyra trådar och endast 4 mb cache. Det kommer att starta på en högre bas klockfrekvens på 2,1 GHz men max ut på 3,9 GHz.

Spelare bör inte få sina förhoppningar. Enligt rykten, dessa mobila marker kommer att hålla 1.1 GHz Intel UHD Grafik 620 GPU som finns i Kaby Sjön R Processorer. Den integrerade grafiken kan spela mindre krävande spel på low eller medium inställningar, men något mer ansträngande är uteslutet.

MER: Intel 8: e Gen Core Branding Kommer att Förvirra Massorna

Det är viktigt att inte blanda ihop den kommande marker med de senaste 28-watts Processorer Intel släpptes tidigare i år. Även baserat på 14nm++ process, Eller Sjön mikroprocessorer arbeta vid högre frekvenser och är mer resurskrävande. Dessa marker framför allt makten den nya 13-tums MacBook Pro, som har blixtsnabb prestanda men en besvikelse batteritid.

Amber Sjön

Som Whisky Sjön, Amber Sjön verkar inställd på att införa stegvis uppgraderingar till Intel: s 7: e Gen föregångare. Y-Serien delar har läckt ut av den rumänska tech news webbplats NextLab 501, och Dells Chilenska gren av misstag publicerade modell nummer på en lista för den efterlängtade Dell XPS 13 2-i-1 efterträdare.

Baserat på denna information, kommer det att finnas tre versioner av Amber Sjön marker. Alla kommer enligt uppgift har två kärnor, fyra trådar och 4 mb cache. Intel låg effekt-processorer, Amber Sjön chips har en thermal design power (TDP) på endast 5 watt. Trade-off är lägre klockfrekvenser.

MER: Bästa och Sämsta Laptop Märken

M3-8100Y, endast m-märkta med chip, kommer enligt uppgift att ha en bas klockfrekvens på 1,1 GHz och en turbo-boost hastighet på 3,4 GHz, enligt läckor. Den midtier chip, i5-8200Y, startar på 1,3 GHz och går upp till 3,9 GHz. På den övre änden är i7-8500Y, som sade att starta på 1,5 GHz och gå upp till 4,2 GHz.

För jämförelse, den 7: e Gen m3-7Y30 och i5-7Y54 har betydligt lägre maximal klockfrekvenser på 2,6 GHz och 3,2 GHz, respektive. Den 7: e Gen i7-7Y75 CPU topparna vid en frekvens på 3,6 GHz.

Vem är vem? Kaby Sjön jämfört med Amber Sjön

Det är viktigt att känna till skillnader mellan Kaby Sjön och Amber Sjön, så att du kan välja den bärbara datorn med rätt internals för dina behov. Båda dessa mobila chipsets är utformade för ultraportabla bärbara datorer. Men U-Serien marker kräver mer kraft och normalt ger bättre prestanda, medan Intels lågenergi-Y-Serie är konstruerade för de tunnaste och lättaste bärbara datorer.

Med en TDP på 15 watt, U-Serie Whisky Sjön marker kommer att förbruka mer ström än Y-Serien Amber Sjön marker, och ger dem en starkare utveckling för dagliga produktiviteten. U-Serien marker kan hittas i de flesta kompakt 13 – och 14-tums bärbara datorer, som Dell XPS 13 och Lenovo ThinkPad X1 Carbon, och även en del 15-tums bärbara datorer, som HP Spectre x360 15t.

Y-Serien chips betona effektivitet och mindre kraftfull än sina U-Serien motsvarigheter. Med en mycket låg TDP på 4,5 watt, Y-Serien chips aktivera super-tunn, fläktlös bärbara datorer. Men lägre strömförbrukning behöver inte nödvändigtvis betyda förbättringar för att batteriets livslängd. Y-Serien bärbara datorer har normalt låg kapacitet batterier, som uppväga vinster i effektivitet. Next-gen 12-tums MacBook och Dell XPS 13 2-i-1 kommer sannolikt att anta Amber Sjön.

Utgivningsdatum: När kommer Whiskey och Amber Sjön bärbara datorer?

Bärbara datorer drivs av Whisky Sjön och Amber Sjön Processorer kommer sannolikt att ytan i mitten till slutet av 2018. De kan även komma så tidigt som i augusti. Gregory Bryant, senior vice president och chef för Intels Klient Dator-Gruppen, sade att förvänta sig “140 nya” modeller av bärbara datorer och 2-i-1 med Amber Sjön och Whisky Sjön Processorer till att börja säljas till hösten, enligt vår syster site AnandTech.

Lanseringen av den strömsnåla Processorer kan sammanfalla eller före lanseringen av Intels ryktas åtta-core Eller Sjö-S CPU, som väntas släppas i September med 9: e Gen branding.

Årets största releaser kommer att komma i höst, så det vore vettigt för Intel att trycka ut Whisky Sjön och Amber Sjön uppdateringar snart. När de hoppar, Processorer kommer förmodligen inte göra mycket av ett plask. Efter alla, alla väntar fortfarande på att de 10mn Kanonkula.

  • Bästa Hårddiskens Hastighet
  • Bärbara datorer med Bästa Prestanda
  • Vilken GPU är Rätt För Dig?