Intel ‘s Next-Cpu’ s: Alles wat We Weten Over Whisky Meer en Amber Lake

0
31

Door

Phillip Tracy
|
Augustus 9, 2018 03:34 pm

  • MEER

Tik, tak, tak, tak, tak …

Intel houden ons bezig met twee nieuwe 8ste Generatie Cpu ‘ s zoals de wachttijd voor een 10-nanometer-chip blijft. De naam Whisky Meer en Amber Lake, deze 14-nanometer chips worden geacht te zijn vrijgegeven door het einde van 2018. Ze beloven om verdere efficiency en macht verbeteringen dan die van Intel ‘s Kaby Meer en Koffie Meer Cpu’ s.

aHR0cDovL3d3dy5sYXB0b3BtYWcuY29tL2ltYWdlcy93cC9wdXJjaC1hcGkvaW5jb250ZW50LzIwMTcvMDgvOHRoLUdlbi1JbnRlbC1Db3JlLVVfTEVBRC5qcGc=

Intel is gebleven lippen stijf op elkaar over deze mysterieuze onderdelen, maar de geruchtenmolen is het karnen om te bepalen hoe groot een sprong in de prestaties van het volgende gewas van laptops zal bieden. Hier is wat we weten over Intel ‘ s aankomende Whisky Meer en Amber Lake microarchitectures.

Performance upgrades: Een grote boost, maar geen wonder

Whisky Meer en Amber Lake vervangen Kaby Meer R en Koffie Meer als de nieuwste 14 nm-microarchitectuur. Zoals met elke upgrade, de Cpu ‘ s worden verwacht om te zorgen voor een boost in de algehele prestaties zijn in vergelijking met hun voorgangers.

Volgens Intel is de nieuwe componenten bieden de dubbele cijfers computing winsten en uitgerust met geïntegreerde Wi-Fi. Dat klinkt intrigerend, maar alle geruchten suggereren ze hebben dezelfde configuratie als Kaby Meer R, dus don ‘ t hold your breath voor een prestatie doorbraak.

Whisky Meer

Whisky Meer Cpu ‘ s gebaseerd op de 14nm++ proces, volgens de beelden gepost op Twitter door Thailand-gebaseerde leaker Tum Apisak. De eerste 14nm Cpu ‘ s geleverd, in 2014, en Intel heeft sindsdien meerdere verfijningen aan het productieproces (de + staat voor een verbetering). De langverwachte krimpen van 14nm tot 10nm blijft in de productie van de hel, terwijl nog een andere microarchitectuur is uitgebracht met verbeterde klok snelheden.

De Intel Core i7-editie van de Whisky Meer, gekletst worden de i7-8565U, zal naar verluidt hebben vier cores en acht threads, het afstemmen van de Kaby Meer R Core i7-8550U. De 15-watt Core i7-8565U het is te verwachten dat een basis kloksnelheid van 1,8 GHz en een maximale turbo-frequentie van 4,5 GHz. Dat is een significante sprong omhoog van de i7-8550U, met een basis van de snelheid van 1,8 GHz en een maximale turbo-frequentie van 4 GHz.

Volgens de lekken, de U-Serie i5 CPU, vermoedelijk met de naam de i5-8265U, zal een soortgelijke sprong in de prestaties. Een afbeelding naar verluidt snagged van een Intel webpagina toont een 500-MHz springen in de max turbo-snelheden tot 3,9 GHz, van de i5-8350U 3.2 GHz. De vier-kern -, acht-thread processor zal starten op 1,6 GHz als de geruchten waar.

Een andere verbetering aan de nieuwe i5-en i7-processoren is een gemelde diametertoename van de CPU-cache van 6 MB naar 8 MB. De Cache is een gebied van snel geheugen ligt aan de processor die slaat de gegevens van het gebruikte geheugen.

De tech-site Wccftech gemeld op een lijst door de Chinese elektronicagigant Haier dat wordt weergegeven om te bevestigen dat de specs van de U-Serie i5 en i7 Cpu ‘ s. De Intel i5-8265U-en i7-8565U verschijnen op een product pagina voor de komende Bo Yue notebooks. Volgens de gelekte specs, de Core i5 heeft vier kernen, acht threads en een 3.9 GHz max turbo frequentie, terwijl de Core i7 heeft ook vier cores en acht threads maar maxes uit op 4,5 GHz.

Een gerucht dual-core Core i3-8145U CPU zal hebben vier draden, en slechts 4MB cache. Het zal beginnen met een hogere basis kloksnelheid van 2,1 GHz, maar max uit op 3,9 GHz.

Gamers moeten niet hun verwachtingen. Volgens de geruchten, deze mobiele chips zal houden van de 1.1-GHz Intel UHD 620 Grafische GPU gevonden in Kaby Meer R Cpu ‘ s. De geïntegreerde graphics kan spelen minder veeleisende games op low of medium instellingen, maar iets meer belasten is uit van de vraag.

MEER: Intel 8e Generatie Core Branding verwarrend voor de Massa ‘ s

Het is belangrijk om niet te conflate de komende chips met de nieuwste 28 watt Cpu ‘ s van Intel eerder dit jaar vrijgegeven. Ook op basis van de 14nm++ proces, Koffie Meer microprocessors werken bij hogere frequenties en meer macht beluste. Deze chips met name de macht van de nieuwe 13-inch MacBook Pro, die heeft een supersnelle prestaties, maar teleurstellend levensduur van de batterij.

Amber Lake

Zoals Whisky Meer, Amber Lake verschijnt set te introduceren incrementele upgrades Intel ‘ s 7e Gen voorganger. De Y-Serie onderdelen werden gelekt door de roemeense tech nieuws site NextLab 501, en de Dell-Chileense gemeente per ongeluk gepubliceerde model-nummers op een lijst voor de langverwachte Dell XPS 13-2-in-1 opvolger.

Op basis van die informatie, er zijn drie versies van de Oranje Meer chips. Ieder zal naar verluidt hebben de twee cores, vier draden en 4MB cache. Intel low-power processors, de Amber Meer chips hebben een thermal design power (TDP) van slechts 5 watt. De trade-off is een lagere kloksnelheid.

MEER: de Beste en Slechtste Laptop Merken

De m3-8100Y, de enige m-branded chip, zal naar verluidt een basis kloksnelheid van 1,1 GHz en een turbo-boost-snelheid van 3,4 GHz, volgens de lekkage. De midtier chip, de i5-8200Y, begint op 1,3 GHz en gaat omhoog tot 3,9 GHz. Op de bovenkant is de i7-8500Y, waarvan wordt gezegd dat start op 1,5 GHz en gaan tot 4,2 GHz.

Ter vergelijking, de 7e Generatie m3-7Y30 en i5-7Y54 hebben aanzienlijk lagere maximale kloksnelheid van 2,6 GHz en 3,2 GHz, respectievelijk. De 7e Generatie i7-7Y75 CPU pieken op een frequentie van 3,6 GHz.

Wie is wie? Kaby Meer versus Amber Lake

Het is belangrijk om te weten wat de verschillen zijn tussen Kaby Meer en Amber Lake, zodat u kunt kiezen voor een laptop met de juiste onderdelen voor uw behoeften. Beide van deze mobiele chipsets zijn ontworpen voor ultradraagbare laptops. Echter, U-Serie chips meer energie nodig hebben en meestal tot betere prestaties, terwijl Intel low-power Y-Serie is ontworpen voor de dunste en lichtste laptops.

Met een TDP van 15 watt, U-Serie Whisky Meer chips meer energie verbruiken dan de Y-Serie Amber Lake chips, waardoor ze sterkere prestaties voor de dagelijkse productiviteit. U-Serie chips kan worden gevonden in de meeste compacte 13 – en 14-inch laptops, zoals de Dell XPS 13 de Lenovo ThinkPad X1 Carbon, en zelfs sommige van de 15-inch laptops, zoals de HP Spectre x360 15t.

Y-Serie chips benadrukken efficiëntie en zijn minder krachtig dan hun U-Serie collega ‘ s. Met een zeer lage TDP van 4,5 watt, Y-Serie chips inschakelen van super-dunne, fanless laptops. Maar een lagere vermogensbehoefte-niet noodzakelijkerwijs verbeteringen aan de levensduur van de batterij. Y-Serie laptops hebben meestal een lage capaciteit batterijen, die gecompenseerd winst in efficiëntie. De next-gen 12-inch MacBook en Dell XPS 13-2-in-1 zal waarschijnlijk aannemen Amber Lake.

Release Datum: Wanneer zal Whiskey en Amber en Meer laptops worden?

Laptops aangedreven door Whisky Meer en Amber Meer Cpu ‘ s zal waarschijnlijk oppervlak in het midden – tot eind 2018. Ze kunnen zelfs al zo vroeg als in augustus. Gregory Bryant, senior vice president en general manager van de Intel-Client Computer Group, zei te verwachten “140 nieuwe” laptop modellen en 2-in-1s met Amber Lake en Whisky Meer Cpu ‘ s te gaan op de verkoop van deze herfst, volgens onze zuster-site van AnandTech.

De lancering van de low-power Cpu ‘ s zou kunnen samenvallen of voorafgaand aan de release van de Intel gekletst acht-core Koffie Lake-S CPU, die naar verwachting worden uitgebracht in September met 9 Gen branding.

Het jaar van de grootste releases zal komen in de herfst, dus het zou zinvol zijn voor Intel om de Whisky Meer en Amber Lake updates snel. Als ze te doen dalen, de Cpu ‘ s zal waarschijnlijk niet veel van een splash. Immers, iedereen is nog steeds wachten op de 10nm Kanonskogel.

  • Beste Harde Schijf Snelheid
  • Laptops met de Beste Algehele Prestaties
  • Die GPU is geschikt Voor U?