Windows 8 Consumer Preview Hands-on: Vad Vi Gillar, Vad Vi inte

0
41

Av

Markera Spoonauer, VÄRDESKÅP Chefredaktör

|
29 februari, 2012 04:40 am

  • MER

Konsumenter är redo för en helt annan typ av Fönster? Microsoft har nått en viktig milstolpe i och med lanseringen av Windows 8 Consumer Preview. Nu som utvecklare har fått en spricka på OS för att börja skapa appar, är det dags för Microsoft att få sin djärva nya programvara i händerna på användare att dela med sig av sina synpunkter — och att se om världen vill ha en plattform för både tabletten och stationära datorer.

Om det fortsätter att låna mycket från Windows Phone, Consumer Preview innehåller massor av gränssnitt tweaks, en uppsjö av nya appar (mestadels hemodlade) och nya moln och surfa funktioner som gör Windows 8 att känna sig mer väl avrundad på väg in i den slutliga lanseringen senare i år. För att testa den senaste versionen av Windows 8 har Microsoft gett oss en Samsung Series 7 Slate PC med Consumer Preview pre-loaded, tillsammans med ett Bluetooth-tangentbord och USB-mus.

Följ med oss på en rundtur i Windows 8 Consumer Preview för att ta reda på vad som är nytt, vad som fungerar och vad som saknas.

Windows-Konto kommer Du Igång—och Synkroniseras

Windows 8 kommer att försöka att göra det så enkelt som möjligt att ställa in din PC, eftersom allt du behöver är ett Microsoft-konto. Tidigare känt som Windows Live ID, ett Microsoft-konto använder du för att logga in på konton på en Windows 8 DATOR. Ännu bättre, om du har satt upp en Windows Phone tidigare, alla andra konton som du har konfigurerat enligt denna enhet kommer att resa med dig. När vi loggat in på vår Windows 8 tablet, fann vi att enheten hade synkroniseras vår Facebook -, LinkedIn-och Twitter-konton enligt appen Personer.

Plus, om du loggar in på en andra Windows 8-DATOR, alla dina app-inställningar och den allmänna miljön går med dig. Så, till exempel, om du har en specifik bakgrund och organisation till dina appar på DATORN, de kan flytta med dig till en hemdator. Du kan välja vilka inställningar du vill synkronisera i PC-inställningar-menyn.

Windows 8 Start-Skärm och Semantisk Zoomning

Som vi noterade i vår hands-on med developer preview, Windows 8 ser inte alls ut som Windows 7 och tidigare versioner av OS — åtminstone inte på ytan. Start-skärmen använder en panoramautsikt Metro-stil, kakel-baserat gränssnitt som är mycket liknande till Windows Phone, så att användarna kan anpassa sin tablett eller PC till deras hjärtans lust. Till skillnad från iOS, kakel-baserade ANVÄNDARGRÄNSSNITTET för Windows 8 är inbjudande och engagerande. Det bokstavligen sätter den personliga i persondatorer.

Till exempel, i appen Bilder som vi kunde ställa in ett foto som standard bild för app kakel. Andra plattor visa användbara at-a-glance information, till exempel antalet nya meddelanden i e-Post, den nuvarande och den senaste temperatur i Vädret och en miniatyrbild för album du senast spelade i appen Musik.

Dessa funktioner utgör en avgörande skillnad mellan Windows 8 och iOS, som använder statiska ikoner. Android är en god approximation av plattor med hur det hanterar widgets, men de är inte så väl integrerade i användarens upplevelse.

Där Consumer Preview av Windows 8 går längre än de tidigare utvecklare bygga är att Semantisk Zoom fungerar nu. Denna funktion gör att du kan zooma ut för att se alla dina plattor på en gång, vilket gör det lättare att flytta brickor. När du har organiserat dina appar så som du vill, du kan namnge en grupp av appar bara genom att dra nedåt med fingret på en visst block av plattor. Spel eller produktivitet skulle vara två bra exempel.

Tyvärr hittade vi med hjälp av den Semantiska Zoom för att vara lite problematiskt eftersom denna uppfattning gjorde allt visas för liten.

Windows 8 Metro kontra Stationära

Microsoft gillar att tänka på Skrivbordet i Windows 8 som bara en annan app, men det är verkligen mycket mer än så. Det är vad som tillåter dig att köra skrivbordsprogram i det klassiska Windows-miljö för de flesta användare har lärt känna och litar på. Men ett viktigt element saknas: Start-knappen.

Microsoft har tagit bort den traditionella Start-knappen i förmån för en touch-baserade Start-knappen i Charms-menyn kan du dra upp på höger sida av skärmen, precis som du kan i Metro-liknande miljö. Om du använder ett tangentbord och mus, men det är en Början miniatyrbild som visas när du håller muspekaren i nedre vänstra hörnet. Oavsett, i båda fallen du kom tillbaka till startsidan inte visas en lista över program och andra alternativ.

Detta är kontroversiellt, eftersom de miljontals personer som använder Windows 8 för första gången kommer att undra om knappen gick. Stänga av DATORN också blev bara hårdare. Innan du bara tryckte på Start, Stäng sedan av den. Med Windows 8 som du behöver för att svepa från höger, tryck på inställningar och sedan på Strömmen, Stäng sedan av den. Den goda nyheten är att i de flesta fall kommer användarna vill bara att trycka på power-knappen för att gå in i viloläge.

Skrivbordet innehåller en hel del andra kända funktioner, såsom Bibliotek för att hantera dina filer och möjligheten att kunna fästa program i aktivitetsfältet. I vårt test, tryck på noggrannhet vid användning av apps-skrivbordet var bättre än med Windows 7, men fortfarande inte lika exakt som Metro-stil apps. Vi gillar att du kan köra apps-skrivbordet och Metro-stil apps sida vid sida, tack till snap-funktionen. Vi är bara inte säker på att Windows 8 kräver en desktop-stil och Metro-stil, DVS 10 webbläsare.

Tänk på att endast Windows 8-enheter som drivs av X86-processorer (Intel, AMD) kommer att kunna köra alla apps-skrivbordet, medan de enheter som drivs av en ARM-processor kommer att vara mestadels begränsat till Metro-stil apps och Office 15. Du kommer också att kunna komma åt skrivbordet sig på ARMEN och den file explorer.

Touch-Kontroller Gest

Om gester inte ta så lång tid att bemästra, att komma runt Windows 8 kräver en inlärningskurva. Svepa från vänster till höger, från vänster kant i displayen växlar program. Animation känns som att du blandar igenom en kortlek med kort — som om du var en återförsäljare i Las Vegas. Med andra ord, det är väldigt snabbt.

Om du drar med fingret från vänster men dra sedan tillbaka med en enda rörelse, och du kommer att se en ny bild att visas upp till sju miniatyrer av program som är öppna på en gång. Detta är ett bra komplement, men vi föredrar om denna uppfattning presenterades som standard. När du har mer än ett par program öppna, att vi inte tror att användarna kommer att vilja blanda igenom dem tills de hittar den rätta.

För att stänga en app i kontakt läge, drar du den åt höger och sedan till botten av skärmen. Denna funktion fungerade bra när man växlar mellan apparna men i miniatyr som du behöver för att tryck och håll ned på ett program och dra det till botten av skärmen för att stänga det.

Som med developer preview bygga, kan du använda Windows 8 är snap-funktionen för att visa två öppna program sida vid sida. När du drar en app på skärmen kan du dra den sedan dit du vill ha den placerad. Du kan till exempel visa din inkorg i ett fönster medan du lyssnar på musik i ett annat. Ännu bättre, Microsoft säger att det är att arbeta med utvecklare för att optimera sina program så att de fortfarande ger massor av funktioner när de tar bara upp en tredjedel av displayen.

Dra från den högra kanten av skärmen till vänster lanserar den omgjorda Charms-menyn, som innehåller fem alternativ. Du kommer att se Sök, Dela, Start, Enheter och Inställningar. Vi kommer till vad dessa val att göra i en bit.

Sist men inte minst, dra ner eller upp från toppen eller botten av skärmen visar vilka alternativ som finns tillgängliga för en viss app. Till exempel, som i Kalendern ser du tre olika alternativ tillsammans med Feedback, Idag och Ny för att lägga till en avtalad tid.

När du lägger upp alla dessa gester, det är klart att Microsoft har gått ur sin väg för att göra gränssnittet så ren och fokuserad på innehåll som möjligt. Nackdelen är att användaren behöver för att sätta i arbete ur lådan för att få låg på marken.

Mus och Tangentbord Navigering

Den goda nyheten är att Microsoft har uppenbarligen lagt ner mycket tanke i hur Windows 8 ska arbeta med ett tangentbord och en mus. Den dåliga nyheten är att användare kommer att behöva lära sig en separat sätt att navigera i OS. Till exempel, för att växla program måste du först flytta muspekaren över det övre vänstra hörnet, klicka sedan på vänster. Och för att visa flera öppna program i miniatyr, du håller muspekaren och dra markören nedåt.

Aktivera den med Snabbknapparna fungerar på ett liknande sätt som i Windows 8. Du håller muspekaren i det övre högra hörnet och sedan dra musen nedåt. Microsoft tagit dessa beslut, eftersom den inte vill att användare oavsiktligt starta menyer. I själva verket kommer du att märka att Charms-menyn ikoner först dyker upp i vitt utan en bakgrund när du håller muspekaren i det övre högra hörnet, sedan övergången till vitt-på-svart-när du flyttar markören nedåt. Det är en trevlig form av visuell bekräftelse.

Med hjälp av Windows 8 med en mus och ett tangentbord har andra fördelar, av vilka de viktigaste är möjligheten att börja skriva på hem-skärmen för att utföra en sökning. En annan anledning för tangentbord-användare: du kan stänga en app bara genom att trycka på Alt+F4.

För att se en app kommandon, bara höger klicka på musen. Och för att zooma in på innehåll kan du använda din mus för att rulla hjulet samtidigt som du trycker Ctrl-knappen.

Så vad är det som saknas? Denna punkt har vi inte hört mycket om huruvida laptop pekplattor kommer att spegla vad du kan göra med en pekskärm. Efter alla, ingen kommer att vilja sväva med sin pekplatta i ett hörn när en två-finger-eller tre-finger gest skulle göra susen snabbare. Även om Microsoft ännu inte släppt information om hur pekplattor kommer att fungera med Windows 8, Synaptics berättat för oss att det är ett nära samarbete med Microsoft och PC-tillverkare för att optimera upplevelsen.

Touch-Tangentbord

Windows 8 ger dig ett val av tangentbord typer: standard layout med stora knappar och en split-layout, som har mindre nycklar som är lättare att nå med tummen i liggande läge. Den andra fördelen med att använda delat tangentbord är att knappsatsen är alltid synligt, även om vi inte ser någon anledning till varför Microsoft inte kunde lägga till ett nummer raden till den vanliga layouten också, a la HP TouchPad.

Windows 8 Consumer Preview finns det möjlighet att ändra storlek på tummen tangentbord. Men detta alternativ är inte lätt att hitta. Du måste trycka på en vertikal stapel av tre punkter, för att sedan dra fingret till ett av tre alternativ (Små, Medelstora, Stora).

Samtidigt som vi ber för förbättringar, Microsoft borde göra det så att tangentbordet dyker upp automatiskt när du utför vissa åtgärder, till exempel när du gör en sökning.

Charms och Dela

Windows 8 fokuserar på att dela innehållet med en särskild Aktie alternativ som anges i Charms-menyn. Det bästa exemplet på att dela in action webbläsaren. Till exempel, när du delar en artikel från internet, Windows 8 kommer automatiskt att skapa en miniatyr bild och beskrivning av länk för att gå tillsammans med Web-adress. SkyDrive är en annan delning alternativ som kommer att finnas tillgänglig i Consumer Preview. För nu, Facebook och Twitter ingår inte, men vi hoppas att ändras. (Developer preview av OS X Mountain Lion för närvarande integrerar med Twitter men inte Facebook för att dela.)

Den andra Berlocker så får du se när du öppnar menyn Sök, Start, Enheter och Inställningar. Sök är innehållsmässigt smart i att den vet vilken app du använder. Till exempel, om du är i dina Kontakter och tryck på sök dina resultat kommer att återvända endast personer i din adressbok. När du är på startsidan Sök-alternativet standard program, men du kan sedan bläddra ner till ett antal andra apps för att göra din sökning, oavsett om det är e-Post, Kontakter eller Video.

Microsoft Apps: Människor, Foton, e-Post och mycket Mer

Även om Windows Store ännu inte var öppen för företag för tredje part apps, Microsoft medföljande flera av sina egna Metro-style-program för Consumer Preview. Här är våra snabba intryck av varje app.

Människor: Människor bör appen ser bekant för alla som har använt en Windows Phone. Här ser du alla dina kontakter som anges, som hämtas från olika källor. Nu synkroniseras med Exchange, Google, Facebook, Twitter och LinkedIn, samt Microsoft (tidigare Windows Live).

Överst ser du “Vad är Nytt” vid Alla kontakter, som visar den senaste sociala uppdateringar från dina vänner och anhängare. Intill Vad som är Nytt är Mig en flik som visar dina senaste uppdateringar.

Vi gillar hur Människor automatiskt länkar kontakta info i olika nätverk i en och samma post. Om personen är en Facebook vän, kan du genom att dra åt höger för att se deras foton. Du kan också skicka meddelanden till kontakter direkt från Människor och pin-din favorit kontakter till start-menyn.

Synd att du inte kan skapa grupper av din favorit kontakter i Människor som i Windows Phone — åtminstone inte ännu.

Foton: Just nu är Foto-appen är mycket ett pågående arbete. Vi kan bara se till våra egna bilder (från Windows och Facebook) men inte den senaste bilder på våra vänner som laddas upp, så kan du med Windows-Telefoner. När du öppnar ett foto och svep upp eller ned på det, kan du ange den som standard bild för app kakel på Start-skärmen, ange det som din låset skärmen för foto, eller starta ett bildspel. För nu, men du kan inte dela foton lagrade på Skydrive eller Facebook.

E-post: Medan vi förväntar Office 15 att vara mycket mer robust, e-Post-appen i Windows 8 Consumer Preview har de flesta av grunderna. Vi har lagt till ett Exchange-konto inom ett par minuter, och den layout med två kolumner var lätt att läsa. För att växla mellan konton eller att se din mapp visa att du svep upp från den nedre delen av skärmen. En gång i ett meddelande, e-Post-appen presenterar rik formatering, inklusive teckensnitt och punktlistor — liksom uttryckssymboler och stöd för bifogade filer.

Microsoft benägenhet att dölja viktiga funktioner i Windows 8 som sticker upp sitt fula huvud igen här. Vill lägga till en adress i fältet hemlig kopia om? Du behöver gå till botten av skärmen och tryck på Mer, tryck på Visa Hemlig kopia. Det finns absolut ingen anledning att dölja detta alternativ, eftersom det skulle lätt passa i den vänstra kolumnen. Som behöver fixas. Du kommer inte hitta en dedikerade Sök-knappen, kommer i stället att du ska använda alternativet Sök i Charms-menyn när du sveper du från högra kanten av skärmen.

Meddelanden: I våra tester, Meddelanden var lite av en återvändsgränd. Även om vår status sade: “Online” och vi verkade vara inloggad i Windows och Facebook — och vi kunde se vår online-kontakter — vårt budskap skulle inte skicka. Vi antar att det bara var en bugg. När det fungerar, Meddelanden kommer att låta dig starta en chatt från Människor app eller direkt från en kontakt som du har fästs på startsidan.

Kalender: Kalender-app i Windows 8 Consumer Preview är ganska enkelt att lista dina möten i ett rutnät. Den app som synkroniserar händelser från olika konton som representeras av olika färger. Till exempel, Utbyta möten var blå och Facebook var röd. Vi hittade de mest användbara att vara Idag, som visade evenemang för idag och i morgon sida vid sida. Kalendern kakel på hem-skärmen alltid visar ditt nästa möte, som gör att låsa skärmen.

Väder och Lager: Det förinstallerade Väder appen är ganska smart, presenterar 10-dagars prognos tillsammans med tim villkor och olika väder kartor (radar, satellit osv.). Vår favoritfunktion är den historiska väder panel, som visar den historiska medelvärden för temperatur och nederbörd.

De som söker att kontrollera marknaderna i korthet kommer att uppskatta Finans app, som sätter Dow och andra viktiga index front och center. Dra till höger visar de stora drivkrafterna för enskilda bestånd och den senaste finansiella nyheter.

Internet Explorer 10

Microsofts touch-vänliga webbläsare är växande på oss över tid, eftersom det betonar hastighet och en full-tv med utsikt över dina favoritwebbplatser. Pinch-to-zoom var slät, som var dubbelklicka för att zooma. En av våra favorit-funktionerna är möjligheten att gå tillbaka eller framåt bara genom att svepa åt vänster respektive höger på skärmen. Men du måste vara noga med att inte dra alltför nära kanten av skärmen eller ska du av misstag byta program eller starta Charms-menyn.

Det är också enkelt att pin-webbplatser på startsidan som plattor. Microsoft säger att det är att arbeta med utvecklare för att aktivera ytterligare funktioner för webbplatser att stödja Hoppa Listor till vanliga aktiviteter (såsom att posta en Facebook-uppdatering) samt leverera meddelanden direkt till plattor.

IE 10 har två andra viktiga funktioner. Rensa Upp Flikar kan du stänga alla andra flikar som du har öppna än den sida som du har öppnat, Och InPrivate-surfning kan du surfa utan att webbläsaren för att lagra historik, cookies och andra uppgifter.

Musik och Video

Bye, bye, Zune? Baserat på den Musik och Video applikationer förinstallerade på vår Windows 8 tablet, Zune-branding har minimerats men inte elimineras. Musik-app aggregat din samling tillsammans med länkar till Microsoft ‘ s music store via olika kampanjer. Video-appen fungerar på ett liknande sätt, som visar de senaste titlar tillgängliga för nedladdning.

När vi köpte “Hugo” det började strömma nästan omedelbart. Att köpa Coldplays senaste album också gick smidigt. Tyvärr, åtminstone i Consumer Preview bygger på Windows 8, Microsoft tvingar användare att köpa Microsoft Points för att köpa innehåll. Det är dags att döda den mellersta mannen.

Xbox Live-Spel och Xbox Companion

En annan app för mycket under uppförande i Windows 8 är Xbox Live-Spel, som har en liknande layout till appen Musik. Du kommer att se en Spotlight alternativet att främja nya titlar, och rulla till höger visar din samling, samt länkar till Windows och Xbox-spel marknadsplatser. Precis som med Windows Phone, har du möjlighet att anpassa din egen avatar, lägga till det roliga.

Microsoft paketerat ett par spel med Consumer Preview: Solitaire är en anständig tid odåga med fluid touch-kontroller, medan Flipper FX har mycket rikare grafik men mycket rudimentär spel. Vi ska vara glada för att se vad som utvecklare kan dra ut.

Vill du ansluta din Windows 8-DATOR för att du Xbox? Du kan med Xbox Companion-app som gör att du kan strömma videor som du har köpt till din TV. I våra tester, men de strömmande var hackig och pixlad ut, och då vi stötte på ett nätverksfel. Åtminstone för nu, AirPlay det är det inte.

Du kan också använda din Winodws 8 surfplatta för att fjärrstyra din Xbox, i detta läge pekskärmen fungerar även som en fjärrkontroll med B -, X-och Y-knapparna längst ned på displayen. Om du har ett spel förinstallerat på konsolen, kan du starta det från din skiffer.

SkyDrive

SkyDrive är mer än bara en app i Windows 8, detta moln lagring tjänst som är integrerad i operativsystemet. Du kan till exempel skicka dokument eller filer som är lagrade på SkyDrive via e-Post app. Och Microsoft gör det möjligt för utvecklare att utnyttja SkyDrive för sina egna appar, så länge de har stöd för att öppna och spara dokument och foton.

SkyDrive-appen presenterar de filer som du har laddat upp i en grid-baserat gränssnitt. Microsoft släpper också en SkyDrive-appen för skrivbordet, som kommer att fungera med Windows 8, men även Windows 7 och Vista. SkyDrive kan göra det ganska enkelt att flytta dina filer till en ny DATOR, via molnet.

Windows Store och Appar från Tredje Part

Microsoft har precis öppnat Windows Store, och vi gillar vad vi ser så här långt. Eftersom att hitta bra appar att ladda ner är en utmaning på alla plattformar, Windows 8 betonar att underlätta upptäckten i Windows Store. I tillägg till toppen app listor, kommer du att kunna bläddra i kategorier och se Redaktionens val markeras på en vecka. För nu, Windows 8 Consumer Preview kommer att koncentrera sig på gratis nedladdningar, men användarna kommer att så småningom kunna köpa appar och prova innan de köper.

Shopping upplevelse är mycket flytande och butikens bricka-baserat gränssnitt ser glatt, men vi tycker inte att du behöver hålla på bläddra för att se alla tillgängliga kategorier. De appar som själva ser bra hittills, och spegel med panoramautsikt Metro-style UI Start-Skärmen. USA Idag app presenterar rubriker och videor i en elegant nätet med aktuella väderförhållanden i det övre högra hörnet. Vi gillar också den slick Slacker-app som låter dig styra ljuduppspelning samtidigt som du använder andra applikationer via ett litet fönster i det övre vänstra hörnet.

Dom

Windows 8 Consumer Preview är långt ifrån en färdig produkt, men om vi var tvungna att sammanfatta de erfarenheter som vi i detta skede skulle använda två ord: Ganska. Komplicerat. Precis som med Windows Phone, Windows 8 platta gränssnitt är engagerande och inbjudande, och vi gillar hur lätt det är att anpassa Starta skärmen. Medan de är i beta-form, den förinstallerade Metro-stil apps gå en lång väg mot att visa potentialen i Microsofts OS och hur appar kan arbeta tillsammans med hjälp av tjänster som SkyDrive.

Med undantag av förväntade fel, Windows 8 utför smidigt på detta stadium och reagerar på beröring. Microsoft förtjänar också beröm för att göra OS fungerar bra med en mus och tangentbord, även om vi skulle vilja bärbara beslutsfattare spegel pekskärm gester med pekplattor.

Vid samma tid, Windows 8-gränssnittet tar minimalism till det extrema, gömmer alternativ att ta alltför många kranar till ytan. Dessutom, eftersom du behöver för att svepa från tre sidor av skärmen för att navigera, på tider som använder OS känns som arbete.

För den tänkta brytningen mellan tablet och desktop-datorer, Windows 8 gör ett ganska bra jobb med att överbrygga klyftan med funktioner som Snap, men det finns ingen förneka att de är väldigt olika datormiljöer, komplett med två separata DVS 10 webbläsare. Vissa kommer bara föredrar att hålla sin DATOR och tablet separat, som Apple gör med iOS och OS X Mountain Lion.

Vi skulle säga att det finns en mycket god chans att användarna kommer att anamma nästa Windows trots extrem makeover. Men den hårdvara och program måste vara lockande nog för att motivera inlärningskurva. Baserat på vad vi sett i Windows Store hittills, Microsoft är en bra start.

  • Windows 8: Full Täckning
  • Tech för att Titta på 2012: Windows 8 Svar iPad
  • Lenovo IdeaPad Yoga Hands-On: Windows 8 Surfplatta och DATOR

Författare Bio

Mark Spoonauer

Markera Spoonauer, VÄRDESKÅP Chefredaktör
Ansvarig för det redaktionella vision för Laptop Mag och Tom ‘ s Guide, Mark Spoonauer har varit Chefredaktör för BÄRBAR dator sedan 2003 och har täckt teknik för nästan 15 år. Märket talar på knappen tech industrin händelser och gör regelbundna media framträdanden på CNBC, Fox och CNN. Mark var tidigare recensioner redaktör på Mobila Datorer, och hans arbete har medverkat i Fast, populärvetenskap och Inc.
Markera Spoonauer, VÄRDESKÅP Chefredaktör