Wat is Bluetooth 4.0? Bluetooth Smart en de Smart Ready Uitgelegd

0
61

Door

Kenneth Butler, kluis voor LAPTOP, Web Producer/Schrijver
|
1 maart, 2012 08:29 am

  • MEER

Bluetooth is een technologie die mensen weten het, maar hoeft niet noodzakelijk de liefde. Dat komt omdat Bluetooth-gadgets kunnen worden moeilijk te koppelen, en ze hebben de neiging om uit te lopen van sap te snel. Bluetooth 4.0—of Bluetooth Smart—geeft de standaard een hersen transplantatie. De nieuwe specificatie maakt gebruik van verbeterde technologie die helpt bij de dagelijkse gadgets blijven de apparaten gekoppeld langer en met minder kracht. Plus, Bluetooth 4.0 maakt een nieuwe klasse van gadgets zoals fitness-trackers, medische hulpmiddelen zeer belangrijke fobs voor uw auto, en zelfs de verlichting van het huis regelt.

Wilt aan de slag te kunnen? Onze gids Bluetooth 4.0 uitgelegd.

Hoe is Bluetooth 4.0 Anders?

Deze generatie Bluetooth is opgesplitst in twee groepen: Bluetooth Smart Ready en Bluetooth Smart. Om te begrijpen waarom de tech is gesplitst, moet je je eerst te kijken naar de uitdagingen voor Bluetooth, zoals we die kennen. Die uitdagingen zijn batterij drain en de constante koppelen en opnieuw paren van aangesloten gadgets.

Bluetooth 4.0 is ontworpen om meer intelligente (vandaar: Bluetooth Smart) over het beheer van die verbindingen, vooral als het gaat om zuinig omgaan met energie. De nieuwe generatie Bluetooth-tech plaatsen minder nadruk op het handhaven van een constante stroom van informatie. In plaats daarvan richt het zich op het verzenden van kleinere stukjes van gegevens wanneer het nodig is en zet dan de verbinding om te slapen tijdens de periodes van niet-gebruik.

Wanneer twee 4.0-apparaten gekoppeld zijn, verliezen ze de batterij minder energie, omdat de verbinding niet wordt gebruikt, tenzij essentiële gegevens worden gedeeld. Met de vorige generatie van Bluetooth, is het het beste was om het afsluiten van uw hardware wanneer het niet in gebruik is. Nu de Bluetooth Special Interest Group schat tussen de 1 en 2 jaar van de batterij in sommige apparaten met Bluetooth 4.0.

Wat is Bluetooth Smart Ready?

Bluetooth Smart Ready-gadgets zijn primaire apparaten—denk aan smartphones, notebooks en tablets—die kan ontvangen en delen van Bluetooth-signalen van dergelijke accessoires zoals luidsprekers, koptelefoons, fitness accessoires, en zelfs medische hulpmiddelen, zoals hartslagmeters en elektronische thermometers. Denk aan Bluetooth Smart Ready apparaten als een moederschip, te wachten tot het verzenden en ontvangen van gegevens van kleinere drone schepen rond.

Wat is Bluetooth Smart?

Gebruik die analogie, de drone schepen Bluetooth Smart-apparaten. Deze randapparaten aansluiten van de Bluetooth Smart Ready smartphones, tablets en notebooks. Bluetooth Smart gadgets kunnen ook gekoppeld blijven met Smart Ready apparaten, zelfs wanneer ze niet gebruikt voor uren of dagen aan een tijd. Dankzij Bluetooth 4.0 nadruk op-en slaap-modi, Slimme apparaten die niet in gebruik, kan in de slaapstand blijft voor onbepaalde tijd; ze kunnen ook wakker uit die slaap modus in een oogwenk, gekoppeld en klaar om gegevens te delen met een Smart Ready-tablet, notebook of smartphone.

Bijvoorbeeld, een hart monitor kan gedragen worden voor uren die nog alleen het verzenden van gegevens naar een Smart Ready smartphone als een hartslag bereikt een bepaald aantal slagen per minuut tijdens de oefening. Ook een draadloze thermometer kan gekoppeld blijven voor dagen, maar het zal de temperatuur weer naar een notebook alleen, wanneer dat apparaat gebruikt wordt om een kind temperatuur.

Is Bluetooth 4.0 Bestaande Bluetooth-Producten Achterhaald?

Nieuwere laptops, telefoons, en leien met Bluetooth Smart Ready-radio ‘ s ingebouwd in het werken met de vorige generatie Bluetooth-randapparatuur. In wezen, als u een Bluetooth Smart Ready smartphone of laptop, kunt u nog steeds gebruiken voor het streamen van podcasts naar uw Bluetooth 3.0 draadloos luidspreker systeem of een koptelefoon. Dus geen behoefte om uit te gooien die hoofdtelefoons of draagbare luidsprekers.

Aan de andere kant van de Bluetooth Smart-randapparatuur alleen werken met een Smart Ready tegenhanger. Dus als u wilt profiteren van Bluetooth 4.0 is de nieuwe low-power mogelijkheden, maak je klaar om te gaan winkelen, moet u een nieuwe Bluetooth Smart Ready telefoon, computer of tablet naast een Bluetooth Smart-accessoires of randapparatuur.

Welke Producten zijn Beschikbaar met Bluetooth 4.0?

Als van de druk op de tijd, de Apple MacBook Air en de Mac Mini desktop waren de enige Bluetooth Smart Ready-computers. Compatibele smartphones zijn de Motorola Droid RAZR en de Apple iPhone 4S.

Sommige Bluetooth Smart randapparatuur omvat de MotoACTV fitness tracker en muziek-speler, evenals een oefening hartslagmeter van fitness gadget fabrikant Dayton Industriële. De Bluetooth SIG verwacht dat vrijwel elke nieuwe smartphone en notebook scheepvaart is dit jaar aan zijn voorzien van een Smart Ready-radio.

Wat is het Volgende?

De Bluetooth SIG vertelde ons dat veel van de Bluetooth Smart-randapparatuur zal worden uitgebracht in 2012, dus ook van draadloze 3D-bril, een home entertainment-afstandsbedieningen en medische apparatuur. De Bluetooth SIG hoopt ook te zien Bluetooth uit te breiden in ovens, koelkasten, thermostaten en verlichting systemen. Als dat gebeurt, het dimmen van de verlichting of de controle op de turkije zou een kwestie van het gebruik van een app op uw telefoon.

  • Tech Trends te Bekijken 2012
  • Wat is er Achter de Fitness Gadget Explosie
  • Top 10 Fitness-Gadgets en Apps