CineXPlayer Kan Du Titta På, Prata Om Filmer Med Avlägsna Vänner

0
38

Av

Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef

|
29 februari, 2012 03:24 pm

  • MER

CineFXPlayer

Om du vill att meddelandet med vänner eller Google aktörer återupptas samtidigt som du kan titta på filmer på din surfplatta, det finns en app för det. På Mobile World Congress, NXP Programvara presenteras en ny version av sin CineXPlayer uppspelning av video-app som låter användare titta på video samtidigt med vänner på andra platser, chatt om video innehåll med de vänner och leta upp information om de filmer, alla på samma iPad-skärmen.

Den nuvarande versionen av CineXPlayer har funnits ett par år och tillåter användare att spela upp Xvid-format filmer på sina iPads med full Dolby Digital-ett stöd för att importera undertexter filer från externa källor, konvertera 2D till 3D-filmer som kräver att du antingen använda blå/röda glasögon eller en skärm som täcker kallas en Grilli.

Men den nya versionen som väntas senare i Vår, lägger till en rad sociala funktioner. I en omfattande demo på NXP Programvara monter, CineXPlayer Development Manager Jeremy Davies visade oss den kommande versionen är möjligheten att dela upplevelsen med dina vänner var som helst i världen.

Meddelanden till Sociala Nätverk

Davies första visade oss de mest grundläggande delarna av socialt utbyte, möjlighet för spelaren att direkt tweet eller post, Facebook uppdateringar att berätta för dina följare det du ser och vad du tycker om det. När han tittar på en tecknad serie och aktiverat dela-funktion, program faktiskt tog en skärmdump från det exakta ögonblick av bilder till inlägg med uppdatering.

Chatta Medan du Visar filer, Streama Videor Från Tablett till Vänner

Att han sedan aktiveras av en split-rutan skärm där filmen spelas upp i en ruta, en lista över vänner som är tillgängliga via chatt är tillgänglig i en andra rutan, och en webbläsare visas i en tredje rutan. Rutorna kan dras runt och du kan även välja att bara visa chat eller bara för webben med din video.

På den mest grundläggande nivån, du kan göra flera saker samtidigt genom att IMing med vänner på Facebook, Gtalk, eller annan standard message protocol medan du tittar på en video och surfa på webben. men CineXPlayer verkliga stå ut funktionen är dess förmåga att hjälpa dig och dina vänner online titta på samma innehåll samtidigt och prata om den. Om du tittar på en lokal video på din tablet s lokala minne, kan du dra från tv-rutan över till en väns namn i chatt-rutan och som vän kommer att få ett meddelande överst på sin skärm frågar henne om hon vill titta på den video som du har delat.

I demo, Davies började titta på en gammal tecknad film om en tablett och sedan dras att dela den med användaren på en andra tablett. Den andra tabletten visas ett varningsmeddelande som frågar om man ville titta på filmen som Davies var att dela. Lyckligtvis, alert spelplanen även om du inte aktivt i CineXplayer som senare i demo, han visade det poppar upp när mobilen var verkligen visar iPad apps-menyn.

Efter att ha fått varning, Davies sedan tryckte på ja-knappen för att acceptera den delade filmen och det började strömma direkt på klienten iPad. Han förklarade att innehållet i videon streaming över Internet direkt från en enhet till en annan. Ingen av innehåll som lagras i molnet.

Davies visade också hur användarna kan dela online-streaming-innehåll genom att dra upp en artikel på BBC hemsida och dra det till en väns namn i chattfönstret. Igen, varningsruta dök upp på andra iPad och frågade om vi skulle vilja visa det delade innehållet. Emellertid, eftersom det är online-innehåll, CineXPlayer försöker inte att streama den från en tablet till en annan, men låter helt enkelt vän för att starta samma video. Om innehållet är på en paywalled webbplats som Netflix, vän måste logga in för att se det och, om den vän som inte har ett abonnemang, hon kommer att behöva registrera dig.

Svep åt att slå upp Filmer på IMDB

När du tittar på en film, många användare vill leta upp information om filmen som sina röster information om definitionen källa för film-och TV-info, Internet Movie Database. Den CineFXPlayer gör IMDBing dina favorit filmer så enkelt som att dra fingret från tv-rutan till webbläsaren rutan. Davies visat att funktionen integration genom att spela en Transformers-film och sedan visar hur programmet kunde upptäcka vilken film det var och dra upp den till rätt sida på IMDB. Han sade också att en serie av algoritmer tillåter CineFXPlayer att upptäcka vilken film du tittar på, även om det inte har titel i sin fil.

Den nya versionen av CineFXPlayer är på gång för iPad inom några månader, med en Android-version för att följa i framtiden. Om det fungerar som det gjorde i demo, en hel del människor kan vara att titta på filmer med vänner som inte är i samma rum eller ens samma land.

  • Bästa Mobile World Congress 2012
  • Tio Viktiga Tips för Din iPad
  • PocketCloud Utforska Låter Dig komma Åt Din DATOR, Filer Från Din iPad

Författare Bio

Avram Piltch

Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef
Den officiella Nördar Geek, som hans krönika varje vecka är titeln, Avram Piltch har guidade redaktionella och produktion av Laptopmag.com sedan 2007. Med sin tekniska kunskap och passion för att testa, Avram programmerad flera av LAPTOP ‘ s real-world riktmärken, inklusive BÄRBARA dator Batteri Test. Han har en magisterexamen i engelska från NYU.
Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef