Windows 8 is het Concurrerende-Interfaces Verdubbelen Uw Inspanningen, Halveer Uw Plezier

0
32

Door

Avram Piltch, LAPTOP Online Editorial Director

|
Maart 7, 2012 03:00 am

  • MEER

Windows 8's Dueling User Interfaces

Als een Miley Cyrus / Hannah Montana concert, Microsoft ‘ s nieuwe besturingssysteem belooft het beste van beide werelden. Helaas, na tevoorschijn switchen tussen Windows 8 is het nieuwe tablet-geïnspireerd Metro UI en de traditionele desktop-modus, zullen de gebruikers het gevoel dat ze hebben begeleid de tiener sterren op een slechte Salvia trip. Microsoft is het maken van de juiste bewegen door het aanbieden van een touch-interface voor tablets zonder het verlaten van haar jarenlange window desktop, maar gebruikers moeten in staat zijn om al hun programma ‘ s in de omgeving van hun keuze.

Met behulp van de Consumer Preview van Windows 8 is een oefening in frustratie, want er is geen manier om te leven uitsluitend, hetzij in desktop-of Metro-modi. Toen ik de installatie van de OS op mijn dual-screen PC, de Metro UI-alleen verscheen op mijn primaire beeldscherm met de traditionele desktop op mijn tweede monitor. Blijkbaar is er geen manier om het uitbreiden van de Metro in meer dan één scherm. In feite, elke keer als ik klikte op mijn tweede monitor ‘ s desktop -, Metro-verdwenen uit het primaire scherm, het verlaten van het bureaublad in zijn plaats.

Duidelijk, als de Metro waren bedoeld om te worden gebruikt als je alleen het milieu, zou je niet alleen in staat zijn te kunnen draaien op meerdere schermen tegelijk, met verschillende apps openen op elk scherm, zou je ook in staat om al uw software. Echter, op de dag van vandaag, veel van de meest essentiële apps kick u over naar de modus voor desktop op het moment dat je een tik op hun tegels. Of je wilt bladeren op uw harde schijf met de Windows Verkenner of de krabbel in Windows Paint — zowel de programma ‘ s die zijn uitgerust met het OS-je bent verzonden naar het bureaublad waar deze applicaties draaien in een eigen venster.

Als u wilt wijzigen van de instellingen van het besturingssysteem, zijn er twee verschillende bedieningspanelen. De Metro “PC Instellingen” – applicatie kunt u een aantal basisprincipes zoals die draadloze netwerk dat u gebruikt, wat de thuisbasis van groepen je lid wordt, wat randapparatuur die u hebt aangesloten en wat je lock scherm eruit ziet. Echter, als je wilt om te spelen met de grote jongens en de controle van uw Windows-services, taken plannen, de grootte van het wisselbestand, lettertypen toevoegen, verwijderen van software of partitioneren van uw harde schijf, u krijgt geschopt terug naar het bureaublad en de meer robuuste controle paneel.

Net zoals je niet kunt leven in de Metro de hele tijd, je kunt het niet vermijden en gewoon gebruik maken van de desktop. Wanneer u voor het eerst opstarten van de Windows 8 Metro ‘ s tegels UI staren je in het gezicht en klikt u op een tegel voor het bureaublad. Wanneer je op de desktop en wilt starten met een nieuwe toepassing, er is geen Menu Start orb. Om een lijst te zien van alle geïnstalleerde toepassingen en klik op één, verlaat het bureaublad en ga naar de Metro, uw nieuwe full-screen menu start.

Sebastian Anthony van ExtremeTech ziet deze verplaatsen naar de Metro als een positieve trend, het schrijven van dat “moeten we bekijken het startscherm als een verbetering van het Menu Start. Pictogrammen kunnen worden gesleept rond en gegroepeerd, en de live-tegels zijn een broodnodige revisie naar de system tray, een element dat gegaan is vrijwel onveranderd sinds Windows 95.” Maar het vinden van een snelkoppeling naar een applicatie moet een snel proces, dat niet hoeft te schakelen UIs.

Met de Metro naar de lancering van desktop applicaties is als het verlengen van uw licentie bij de DMV, een schijnbaar eenvoudig proces, dat heeft veel extra stappen gegooid in voor de lol. Stel je voor dat je met Word en wilt starten, Excel, zodat u kunt zien uw werkblad rechts naast uw kwartaalverslag document. Met de old-school Start-Menu van Windows, je kon een hiërarchisch menu van alle applicaties, zonder te verbergen werk gebied. Nu, tenzij je geplaatst hebt op een Excel-pictogram van de snelkoppeling op uw bureaublad of in de taakbalk, u hebt te laat Word, kap over uw document windows met de Metro UI scherm en zoek het Excel-snelkoppeling door te bladeren door de tegels of het typen van “excel” in het zoekvak. Praten over het plaatsen van een tegel over stof!

Het meest frustrerende van allemaal is dat de twee omgevingen niet met elkaar praten. Als je in de Metro en je krijgt een instant bericht op de desktop-versie van Google Talk, zie je niet een knipperende waarschuwing op het scherm, maar u hoort een pieptoon als u geluid inschakelen. Als je in de Metro, en u opent de lijst van de miniaturen die het laat alle open taken, het gehele bureaublad wordt gepresenteerd als een enkele taak, zelfs als je een miljoen verschillende toepassingen draaien.

Het spreekt bijna vanzelf dat, nu, 99,9% van de software is ontworpen voor de traditionele windowed omgeving, maar dat is geen reden voor Microsoft om te voorkomen dat ze in de Metro. Terug in de vroege jaren 1990, de meeste toepassingen zijn geschreven voor MS-DOS en zijn opdracht-prompt UI. Niettemin, vroege versies van Windows was het eenvoudig om deze anders schermvullende programma ‘ s in hun eigen vensters. Ik heb goede herinneringen aan het uitvoeren van de oude blauw-en-wit WordPerfect 5.1 in het ene venster, terwijl ik liep een DOS-spel in het andere.

Er is geen goede reden waarom Windows 8 kan niet worden uitgevoerd zogenaamde “desktop” apps in Metro mode. Ja, veel van deze apps niet een perfecte blik in de Metro als hun menu bars zijn niet touch-vriendelijke en sommige, zoals Photoshop, bevatten dochter vensters en werkbalken die zijn moeilijk te slepen rond met vette vingers. Echter, het maken van de gebruiker-schakelaar omgevingen niet het oplossen van een probleem, en dat heeft meer te maken met de apps zelf dan de UI, die hen omringt.

Door dezelfde token, Windows 8 moet gebruikers in staat stellen om zijn nieuwe klasse van HTML 5 “Metro” apps in hun eigen vensters op het bureaublad. Nu, er is geen manier om het gebruik van de nieuwe HTML 5-programma ‘ s zoals de verenigde staten Vandaag of Bing Maps-app uit de Windows 8 desktop modus, en je kunt niet zelfs het maken van snelkoppelingen naar de apps en plaats ze op het bureaublad. Microsoft heeft echter geen goede reden om te stoppen met je. Als ik wil kijken naar de nieuwe app Personen in een re, versleepbare raam, ik moet kunnen.

Windows grootste kracht is de flexibiliteit, de flexibiliteit om duizenden verschillende apps in een omgeving die toegankelijk is voor onbeperkte aanpassingsmogelijkheden. Microsoft moet deze rijke traditie voortzetten door het geven van Windows 8-gebruikers de mogelijkheid om te kiezen tussen een desktop of Metro Ui, met de mogelijkheid om een app in UI en een volle, oud-school Start menu voor degenen die kiezen voor de desktop modus. Dwingt ons gebruik van twee verschillende omgevingen op hetzelfde moment is een recept voor verwarring en verloren productiviteit.

  • Hoe-naar-Dual-Boot van Windows 8 en Windows 7
  • Top 10 Windows 8-Apps

Auteur Bio

Avram Piltch

Avram Piltch, LAPTOP Online Editorial Director
De officiële Geeks Geek, als zijn wekelijkse column met de titel, Avram Piltch heeft geleid van de redactie en productie van Laptopmag.com sinds 2007. Met zijn technische kennis en passie voor het testen, Avram geprogrammeerd verschillende LAPTOP ‘ s van real-world benchmarks, met inbegrip van de LAPTOP Batterij Test. Hij heeft een master ‘ s graad in engels aan de NYU.
Avram Piltch, LAPTOP Online Editorial Director
op