Windows 8 är Konkurrerande Gränssnitt Dubbla Din Insats, Halvera Dina Roliga

0
34

Av

Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef

|
Mars 7, 2012 03:00

  • MER

Windows 8's Dueling User Interfaces

Som en Miley Cyrus / Hannah Montana konsert, Microsofts nya operativsystem lovar det bästa av båda världar. Tyvärr, efter manically växla fram och tillbaka mellan Windows 8: s nya tablet-inspirerade Metro UI och traditionella desktop-läge, kommer användarna att känna att de har sällskap teen star på en dålig Salvia resa. Microsoft gör rätt väg att gå genom att erbjuda ett touch-gränssnitt för surfplattor utan att överge sitt gamla fönster på skrivbordet, men användare bör ha möjlighet att köra alla sina program i den inre miljön i sitt val.

Hjälp Consumer Preview av Windows 8 är en övning i frustration eftersom det finns inget sätt att leva uteslutande antingen på skrivbordet eller Tunnelbana lägen. När jag installerade OS på min dual-screen DATOR, Metro UI bara dök upp på min primära skärm med den traditionella skrivbordet på min andra skärm. Tydligen finns det inget sätt att förlänga Tunnelbanan över mer än en skärm. I själva verket, varje gång jag klickade på min andra skärm på skrivbordet, Metro försvunnit från den primära skärmen, lämnar skrivbordet i sitt rum.

Klart, om Metro var tänkt att användas som din enda miljö, skulle du inte bara kunna köra det på flera skärmar samtidigt, med olika program som är öppna på varje skärm, skulle du också kunna köra alla av din programvara i den. Men i dag, en hel del av de mest väsentliga appar sparka dig över till desktop mode den minut som du klicka på deras plattor. Om du vill bläddra igenom din hårddisk med Windows Explorer eller skriv i Windows Paint-både program som följer med OS — du skickas över till skrivbordet där dessa applikationer som körs i sitt eget fönster.

Om du vill ändra inställningarna för operativsystemet, det finns två olika kontrollpaneler. Tunnelbanan “PC-Inställningar” kan du styra vissa av de grunder som vilket trådlöst nätverk du använder, vad hem grupper du gå, vad kringutrustning som du har fäst och vad din låsa skärmen ser ut. Men om du vill spela med de stora pojkarna och kontrollera din Windows-tjänster, schemalägga uppgifter, ändra storlek på din växlingsfil, lägga till typsnitt, avinstallera programvaran eller partitionera din hårddisk, du får sparkade tillbaka till skrivbordet och dess mer robust kontrollpanelen.

Precis som du inte kan leva i Metro hela tiden, du kan inte undvika det och bara använda skrivbordet. När du först startar upp Windows 8 Metro kakel-UI stirrar dig i ansiktet och du måste klicka på en bricka för att komma till skrivbordet. När du befinner dig på skrivbordet och vill starta ett nytt program, det finns ingen mer Start-Menyn orb. För att se en lista över alla dina installerade program och klicka på, du har att lämna skrivbordet och gå till Tunnelbanan, din nya full-screen start-menyn.

Sebastian Anthony av ExtremeTech ser det på att flytta till Tunnelbanan som en positiv trend, skriver att “vi ska visa Start-Skärmen som en förbättring på Start-Menyn. Ikoner kan dras runt och grupperas, och live-plattor är en välbehövlig översyn för att systemet fack, ett element som har gått i stort sett oförändrad sedan Windows 95.” Men att hitta en programgenväg bör vara en snabb process som inte kräver att du byter UIs.

Att använda Tunnelbanan för att starta desktop applikationer är vill förnya din licens på TRAFIKVERKET, en till synes enkel process som har massor av extra steg kastas i för fan av det. Föreställ dig att du använder Word och vill starta Excel så att du kan se dina kalkylblad bredvid ditt kvartalsrapport dokument. Med old-school-Start-Menyn i Windows, kan du se en hierarkisk meny med alla dina program, utan att dölja arbetsplats. Nu, om du har placerat en Excel-genvägen på skrivbordet eller i aktivitetsfältet, som du har att lämna Ordet, täcka över dina dokument med windows Metro UI skärmen, och sedan leta reda på Excel-genväg genom att bläddra igenom plattor eller skriva “excel” i sökrutan. Tala om att lägga kakel över ämnet!

Mest frustrerande av allt är att de två miljöerna inte prata med varandra. Om du är i Tunnelbanan och du får ett snabbmeddelande på den stationära versionen av Google Talk, du kommer inte att se en blinkande varning på skärmen, men du kommer att höra en ljudsignal om du har ljudet påslaget. Om du är i Tunnelbanan, och du öppna listan med miniatyrer som visar alla dina öppna uppgifter, hela skrivbordet presenteras som en enkel uppgift, även om du har en miljon olika program som körs på den.

Det säger sig nästan självt att det just nu, 99,9% av mjukvara är designad för den traditionella fönster miljön, men det är ingen anledning för Microsoft att hindra dem från att köra i Metro. Tillbaka i början av 1990-talet, de flesta program som är skrivna för MS-DOS och dess kommando-prompten UI. Trots tidiga versioner av Windows har gjort det lätt att köra dessa på annat sätt full-tv-program i sin egen windows. Jag har fina minnen av att köra den gamla blå-och-vit WordPerfect 5.1 i ett fönster medan jag sprang ett DOS-spel i en annan.

Det finns ingen bra anledning till varför Windows 8 kan inte köra så kallade “desktop” – appar i Metro-läge. Ja, en hel del av dessa program kommer inte att se perfekt ut i Metro som deras meny barer är inte touch-vänliga och vissa, som Photoshop, innehåller dotter fönster och verktygsrader som är tufft att dra runt med feta fingrar. Men att göra användaren byta miljöer kommer inte att lösa ett problem som har mer att göra med appar sig än UI som omger dem.

Av samma skäl, Windows 8 bör tillåta användare att köra sin nya klass av HTML 5 “Metro” apps i sina egna fönster på skrivbordet. Just nu, det finns inget sätt att använda nya HTML 5 program som USA i Dag eller Bing Maps app från Windows 8 skrivbordsläge, du kan inte ens skapa genvägar till de program och placera dem på skrivbordet. Microsoft har emellertid ingen anledning att stoppa dig. Om jag vill titta på den nya appen Personer i en justerbar, flyttbara fönster, jag borde kunna.

Windows’ största styrka har alltid varit dess flexibilitet, flexibilitet att köra tusentals olika appar i en miljö som är öppen för obegränsad anpassning. Microsoft behöver för att fortsätta denna rika tradition av att ge Windows 8-användare möjligheten att välja mellan antingen stationära eller Tunnelbana UIs, med möjlighet att köra en app på antingen UI och en full, old-school-Start-menyn för dem som väljer desktop-läge. Tvingar oss att använda två olika miljöer på samma gång är ett recept för förvirring och förlorad produktivitet.

  • Hur Dual Boot med Windows 8 och Windows 7
  • Topp 10 För Windows 8-Appar

Författare Bio

Avram Piltch

Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef
Den officiella Nördar Geek, som hans krönika varje vecka är titeln, Avram Piltch har guidade redaktionella och produktion av Laptopmag.com sedan 2007. Med sin tekniska kunskap och passion för att testa, Avram programmerad flera av LAPTOP ‘ s real-world riktmärken, inklusive BÄRBARA dator Batteri Test. Han har en magisterexamen i engelska från NYU.
Avram Piltch, VÄRDESKÅP Online redaktionschef