Vad är Bluetooth 4.0? Bluetooth Smart och Smart Ready Förklarade

0
44

Av

Kenneth Butler, VÄRDESKÅP Web Producent/Författare
|
Mars 1, 2012 08:29 am

  • MER

Bluetooth är en teknik man vet, men inte nödvändigtvis kärlek. Det beror på Bluetooth-prylar kan vara svårt att koppla ihop, och de tenderar att köra ut juice för snabbt. Bluetooth 4.0—eller Bluetooth Smart—ger standarden en hjärna transplantation. Den nya specifikationen använder förbättrad teknik som hjälper vardagliga prylar parkopplade längre samtidigt som du använder mindre ström. Plus, Bluetooth 4.0 gör att en ny klass av prylar såsom fitness trackers, medicinsk utrustning, nyckel fobs för din bil, och även hem lighting controls.

Vill få upp farten? Vår guide till Bluetooth 4.0 förklarar allt.

Hur är Bluetooth 4.0 Olika?

Denna generation av Bluetooth är delade i två grupper: Bluetooth Smart Ready och Bluetooth Smart. För att förstå varför tech har delats upp, du måste först titta på de utmaningar som Bluetooth-som vi känner den. Dessa utmaningar är batteriet laddas ur och konstant ihopkoppling och re-ihopkoppling av uppkopplade prylar.

Bluetooth 4.0 är utformade för att vara mer intelligent (därav: Bluetooth Smart) om att hantera dessa kopplingar, särskilt när det gäller att spara energi. Den nya generation av Bluetooth-tech platser mindre vikt vid att bibehålla en konstant ström av information. I stället inriktar man sig på att skicka mindre bitar av data när det behövs och då sätter anslutning till sömn under perioder av icke-bruk.

När två 4.0-enheter som är ihopkopplade, de slösar mindre batteri eftersom anslutningen är vilande om inte kritiska data delas. Med den tidigare generationen av Bluetooth, och det var bäst att stänga av din hårdvara när den inte var i bruk. Nu Bluetooth Special Interest Group uppskattningar mellan 1 och 2 år för batteriet i några enheter med Bluetooth 4.0.

Vad är Bluetooth Smart Ready?

Bluetooth Smart Ready prylar är primära enheter—tror smartphones, bärbara datorer och surfplattor—som kan ta emot och dela med Bluetooth-signaler från sådana tillbehör som högtalare, hörlurar, fitness tillbehör, och även medicinska verktyg såsom hjärtfrekvens bildskärmar och elektroniska termometrar. Tänk på Bluetooth Smart Ready enheter som ett moderskepp, som väntar på att skicka och ta emot data från mindre drone fartyg runt det.

Vad är Bluetooth Smart?

Hjälp att analogt, drone fartyg är Bluetooth Smart-enheter. Dessa tillbehör ansluta till Bluetooth Smart Ready smartphones, surfplattor och bärbara datorer. Bluetooth-Smarta prylar kan också förbli ihopkopplade med Smart Ready enheter även när de inte används för timmar eller dagar på en gång. Tack vare att Bluetooth 4.0 vikt vid att vakna och sova lägen, Smart tillbehör som inte är i användning kan vara kvar i viloläge på obestämd tid, de kan också vakna upp från viloläge på ett ögonblick, ihop och är redo att dela data med en Smart Ready tablet, bärbar dator eller smartphone.

Till exempel, ett hjärta monitor kan bäras i timmar och ändå bara skicka data till en Smart Ready smartphone när en puls når ett visst antal slag per minut under träningen. Likaså kan en trådlös termometer kan vara ihopkopplade för dagar, men det kommer att sända temperaturen till en bärbar dator endast när det är enheten som används för att ta barnets temperatur.

Gör Bluetooth 4.0 Göra Befintliga Bluetooth-Produkter Obsoleta?

Nyare bärbara datorer, telefoner, och skiffer med Bluetooth Smart Ready-radio inbyggd kommer att arbeta med föregående generation av Bluetooth-enheter. I huvudsak, om du har en Bluetooth Smart Ready smartphone eller bärbar dator, kan du fortfarande använda den för att streama podcasts till din Bluetooth 3.0 trådlösa högtalare eller hörlurar. Så ingen anledning att kasta ut dessa headset eller bärbara högtalare.

Å andra sidan, Bluetooth Smart tillbehör fungerar endast med en Smart Ready motsvarighet. Så om du vill dra nytta av Bluetooth 4.0 är nya lågenergi-kapacitet, redo att gå och handla—du behöver en ny Bluetooth Smart Ready telefon, dator eller tablet dessutom till en Bluetooth Smart tillbehör eller kringutrustning.

Vilka Produkter som finns Tillgängliga med Bluetooth 4.0?

I skrivande stund, Apple MacBook Air och Mac Mini skrivbordet var den enda Bluetooth Smart Ready datorer. Kompatibla smartphones bland annat Motorola Droid RAZR och Apple iPhone 4S.

Vissa Bluetooth Smart kringutrustning inkluderar MotoACTV fitness tracker och musik-spelare, samt en övning pulsmätare från fitness gadget tillverkare Dayton Industri. Bluetooth SIG förväntar sig att nästan varje ny smartphone och bärbar dator sjöfarten detta år till att omfatta en Smart Ready radio.

Vad är Nästa steg?

Bluetooth SIG berättade för oss att många Bluetooth Smart tillbehör kommer att släppas under 2012, inklusive trådlös 3D-glasögon, home entertainment fjärrkontroller och medicinsk utrustning. Bluetooth SIG också hoppas på att se Bluetooth expandera till ugnar, kylskåp, termostater, och belysning. Om det händer, går att dimma belysningen eller kontrollera om turkiet skulle kunna vara en enkel fråga om att använda en app på telefonen.

  • Tech Trends för att Titta 2012
  • Vad finns Bakom Fitness Gadget Explosion
  • Topp 10 Fitness-Prylar och Appar