Russland Til Å Blokkere Telegram Etter Å Ha Mislyktes I Å Få Tilgang Backdoor

0
26

En russisk domstol har utstedt en ordre om å blokkere Telegram, en åpen kildekode chat-program med over 200 millioner månedlige brukere, etter at selskapet bak appen ikke klarte å gi en bakdør eller verktøy for å dekryptere brukere’ meldinger.

Telegram-Kryptering

Telegram ble født som et open source alternativ til WhatsApp som fokuserte mer på brukernes personvern og sikkerhet. Imidlertid, i motsetning til WhatsApp, Telegram aldri vedtatt ende-til-ende-kryptering som standard, velger å la det valgfritt.

Likevel, kanal kryptering det gir (som så de fleste chat programmer) betyr at myndighetene ikke kan spionere på alle meldinger på en gang. De hadde enten trenger å gå til Telegram og be om brukernes meldinger som er lagret på bedriftens servere, eller hacke brukernes kontoer seg selv.

Disse alternativene ikke synes nok for den russiske regjeringen lenger, spesielt som Telegram har ingen kontorer eller utviklere i Russland på tross av dens grunnleggere, Nikolai og Pavel Durov, som opprinnelig kommer fra Russland. Selskapets hovedkontor er i Dubai.

Domstolen Blokker Telegram

Den russiske medier regulator bedt en domstol for å blokkere Telegram fordi det nektet å overlevere krypteringsnøkler. Media regulator sa det er behov for tilgang til krypteringsnøkler for å overvåke terrorister.

Telegram advokat, Pavel Chikov, sa i en uttalelse til BBC:

FSB er behov for å gi tilgang til private samtaler brukere er grunnlovsstridig, grunnløse, som ikke kan oppfylles teknisk og juridisk.

I en uttalelse i går om dette problemet, Amnesty International kalles også ut den russiske regjeringen over dens angrep på ytringsfriheten:

I de siste årene har russiske myndigheter har stadig målrettet landets få gjenværende områder for ytringsfriheten. De har blokkert nyheter nettsteder som kritiserer dem, pålagt draconian lagring av data regler og erklærte medier registrert utenfor Russland som “utenlandske agenter’.

Nå de er rettet mot en av de mest populære meldinger-appene i Russland rett og slett for å ha mot og integritet til å respektere personvernet til sine brukere. Retten bestemmer i denne saken i morgen må likeledes vise respekt for ytringsfriheten og ikke pander til undertrykkende krav til regjeringen.

Beste Alternativ Til Telegram I Russland

Telegram har ennå ikke sagt hva det neste skritt vil være å betjene sine mange brukere i Russland. En måte å fortsette å levere tjenesten er gjennom domene fronting, en taktikk som Signal messenger har vært med å flykte sensur i enkelte land.

Vi vet ikke ennå om Telegram planer om å gjøre dette for å unngå blokaden mot sin tjeneste, men i mellomtiden, russiske brukere kan bruke Signal for privatpersoner og gruppesamtaler. Mange eksperter også vurdere Signal å være en mer sikker messenger fordi den bruker state-of-the-art ende-til-ende-kryptering protokoller som standard, og lagrer svært lite metadata om sine brukere.